Tien bloementrends voor je bruiloft!

Geschreven door Amuse Amusant op

Tien bloementrends voor je bruiloft!

Voor de bloemen van uw feest gaan we vaak te rade bij FLVVR (Flower & Flavor Design) in Gent. Zakiya kent bloemen als geen ander en tovert steeds weer pareltjes op de feesttafels. Enkele weken geleden ging zelfs het Nieuwsblad bij haar langs om te vragen welke trends de meeste aanstaande bruidjes momenteel doen opfleuren. We delen haar bevindingen graag met jullie...

Romantisch wild

De grootste trend is dat we het vandaag allemaal niet zo gemillimeterd willen. Het boeket mag eruit zien alsof je het zelf hebt geplukt. Zeg maar een nonchalant, maar gestructureerde bloemenweelde die samenkomt in een boeket. Wilde bloemen zoals de Dahlia en de Lelie doen het goed, net als veldbloemen.

Pioenrozen en gipskruid

Als we kijken naar de bloemensoorten die vandaag in veel bruidsboeketten worden verwerkt, komen we uit bij roze pioenen in de zomermaanden. Gipskruid is nog zo'n favoriet van aanstaande bruidjes. Deze laatste staat ook alleen heel sterk, zoals in compacte boeketjes voor de bruidsmeisjes.

Corsages

Niet enkel de bruid, maar ook haar echtgenoot draagt tegenwoordig bloemen. Want de corsage is terug van nooit helemaal weggeweest. Eén regel: de bloem van de bruidegom en eventueel de corsages van vrienden, mogen verschillend zijn, maar zijn wel een knipoog naar het bruidsboeket.

Bloemenkrans

Bloemen zijn anno 2015 overal: in de feestzaal, aan de inkom, maar ook in de lokken van de bruid en haar vriendinnen. Een romantische bloemenkrans is momenteel in de mode, zeker bij Bohemien bruidjes. Als je een bloemenkrans draagt, is het wel aangewezen om niet te overdrijven met het bruidsboeket: een klein boeket kan, maar het is ook perfect om helemaal geen bloemen in de hand te houden.

Recycleren

Een huwelijksfeest organiseren kost geld. Het is dan ook belangrijk budgetvriendelijke oplossingen te zoeken. Recycleren van materiaal voor de presentatie van bloemen, kan daar zo één van zijn. Van lege confituur- en mayonaisepotjes tot lege waterflessen: veel goedkope spullen kunnen dienst doen als mooi vaasje of bloempot.

Pinterestparadijs

De sociaalnetwerksite Pinterest is dé online plek om inspiratie op te doen en dat merkt Zakiya ook bij haar klanten. "Mensen komen vaak naar me toe om fleurige creaties te tonen die ze vonden op de site. Ik raad hen dan ook aan om naar hartelust te pinnen en samen een concreet beeld te krijgen van de stijl die het koppel voor ogen heeft."

Bye Bye Boeket

In de jaren 90 was het een grote trend om je bruidsboeket niet weg te gooien, maar het te laten drogen als souvenir. Vandaag gooien weer meer bruidjes hun bloemen in het publiek. Wie toch een souvenir wil, kan enkele bloemen uit het boeket plukken en deze plastificeren.
Zo krijg je een uniek bloemenkaartje als herinnering aan je mooiste dag. En omdat de bloemen vacuüm verpakt zitten, behouden ze hun oorspronkelijke kleur.

Reageer