Do's and dont's met bloemen op je bruiloft

Geschreven door Amuse Amusant op

Do's and dont's met bloemen op je bruiloft

Na een inzicht in de trends voor het komende huwelijksseizoen 2016 geeft Zakiya van FLVVR uit Gent ook graag enkele aandachtspunten in verband met de bloemen op jullie feest.

- Rode bloemen en bij uitbreiding rode boeketten zijn pasé. Helemaal hip is de Avalanche roos die helemaal openbloeit en wilde boeketten een frisse uitstraling geeft.
- Kies niet voor orchideeën  op je trouwdag: ze zijn heel duur en gaan snel dood.
- Respecteer de seizoenen. Bloemen die op het moment van je huwelijk niet bloeien, zijn veel duurder in aankoop.
- Ga voor echte bloemen, want die scheppen net als kaarsen een warme sfeer in de kerk, het stadhuis en de feestzaal.
- Werk je met een thema, dan trek je dat het best volledig door tot in de bloemen. Staat je feest in het teken van zwart en wit? Dan kan je zwarte en witte lintjes rond de bloempotjes binden. Je kan uiteraard ook de kleuren van je bloemen afstemmen op je thema.
- Als je bloemen wil spuiten in een themakleur, wikkel ze dan eerst volledig in krantenpapier. Dat absorbeert het vocht van de bloemen zorgt ervoor dat ze haar kleur behoudt. Dan pas kan je spuiten. Let wel: niet alle bloemen zijn geschikt om te drogen.
- Een gestoken boeket is duurder dan een gebonden boeket. Bij een gestoken boeket moeten bloemisten de bloemen met ijzerdraad op een kussen vlechten en dat neemt veel tijd in beslag. Het ziet er ook een pak gedistileerder uit. Boeketten die met een lint worden vastgebonden zijn de goedkoopste optie.
- Kijk voor de samenstelling van je bruidsboeket naar je lichaamsbouw. Een boeketje gipskruid komt niet over bij een forse dame, een enorm boeket niet bij een frêle vrouw.

Reageer